11 Ocak 2011 Salı

Dersler

Pilates
Pilates, Almanya'da Joseph Pilates tarafından 20. yüzyılda geliştirilmiş egzersiz sistemidir. Nefes ile koordineli bir şekilde vücut mekaniğini kullanan bu yaklaşımda, gövde ve pelvik stabilite, kasların güçlendirilmesi ve omurga hareketliliğin arttırılması esastır. Tüm kas ve iskelet sistemi çalışırken; amaç, esneklik ve gücü artırmak için vücudu dengeli bir şekilde çalıştırmaktır. Pilates, 10 ila 100 yaş arası tüm bireylerde sindirim sistemini çalıştırır, iç organları korur ve günlük hayattaki stresi azaltır.
Modern Dans
Modern dans, 20. yüzyılın başlarında Isodora Duncan ve Martha Graham gibi dansçı ve koreograflar tarafından klasik balenin sıkı ve değişmez kurallarına tepki olarak gelişen, zaman içinde kendi tekniklerini geliştiren bir dans türüdür. Duyguların ifadesinin hareketlere yansıdığı modern dansta amaç, vücudün doğal duruşundan yararlanmaktır. Bedenin kendi ağırlığı doğal ama kontrollü bir şekilde kullanılır. Kondüsyonu, algı ve koordinasyonu arttırır.
Aero-dance
Dans ile eğlenceyi biraraya getiren, yağları yakmaya ve kondüsyonu arttırmaya yönelik fitness temelli bir dans çeşididir. Koreografik özelliği nedeniyle koordinasyon ve algıyı geliştirirken eğlenerek kilo vermeyi sağlar. Hemen ardından yapılan pilates egzersizleri kasları rahatlatır, esnetir ve uzatır, bu şekilde bütün bir çalışma meydana gelir.
Klasik Bale
İlk olarak İtalya’da Rönesans döneminde görülen bale, öğretisi uzun zaman alan bir danstır. Klasik bale eğitiminde en yaygın olan metodlar Vaganova (Rus), Cecchetti (İtalyan), Royal Bale ve Dans Okulu Kraliyet Akademisi (İngiliz) ve Balanchine (Amerikan) metodlarıdır. Balenin en önemli özellikleri, zarif ve akıcı bir dans biçimi olması ve bacakların turnout adı verlen kalçadan dışa dönük bir şekilde beş temel pozisyonda yapılmasıdır. Klasik Bale, gelişme çağındaki çocuk ve gençlerin bedenlerinde kas ve iskelet sistemini doğru yönde çalıştırırken; koordinasyon, algı, duyarlılık ve paylaşım bilinci gelişiminde de önemli bir rol oynar.
Çocuklar için Yaratıcı Dans
7-8 yaş öncesi çocuklar için eğlence ve oyun içerikli, kendilerini dansla özgürce keşfettikleri bir derstir. Hayalgücü ve yaratıcılık kullanarak beden ve zihni birarada çalıştırırken, kontrolü, koordinasyonu ve farkındalığı geliştirir. Çocuklar, kendi keşifleriyle bedenlerine özgü bağımsız hareketler bütünü geliştirerek dans aracılığıyla duygularını ifade ederler, birarada çalışmayı öğrenirler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder